OM OSS

Vi erbjuder våra kunder en helhetslösning för böcker i dagligvaruhandeln. Genom butiksanpassade avdelningar, det mest kommersiella sortimentet och personlig fullservice med kunniga säljkonsulenter, optimerar vi försäljningsytorna i butik. Samtidigt som vi hela tiden jobbar med att driva och utveckla kategorin framåt.

Även om vårt fokus är pocketböcker har vi även ett starkt sortiment av inbundna böcker, presentböcker, kokböcker och barnböcker för olika åldrar. Utöver detta tar vi fram ett antal attraktiva kampanjer under året som ytterligare driver försäljningen i butik.

Pocketgrossisten AB har funnits sedan 1992 och startades för att hantera inköp och lager för Pocketshop. 1993 började Pocketgrossisten leverera pocketböcker till servicehandeln och strax därefter till dagligvaruhandeln.

Pocketgrossisten Sverige AB ägs av Bonnierförlagen, Piratförlaget och Tukan Förlag. Det är en stabil ägarkrets som vill utveckla och stärka boken i dagligvaruhandeln.

SORTIMENT / KAMPANJER
Vi samarbetar med de flesta av Sveriges förlag och gör inför varje månad ett urval som garanterar det mest kommersiella sortimentet anpassat för våra kunder i dagligvaruhandeln. Utöver det gör vi en mängd olika kampanjer varje år som anpassas efter säsong och målgrupp.

Vi arbetar med såväl pocketböcker som inbundna romaner, deckare, presentböcker och barnböcker m.m. Vi har det som säljer helt enkelt!

FULLSERVICE / RACKING
Grunden för att få en perfekt fungerande avdelning är samarbete och kommunikation mellan butiken och leverantören. En av våra säljkonsulenter blir din lokala kontaktperson. Hen ser till att sköta om avdelningen från a-ö, beställer, tar returer, exponerar etc. Våra 22 säljkonsulenter brinner för försäljning och böcker!

Konsumenterna besöker butiken upp till flera gånger varje vecka. Vi måste rotera hyllan och bjuda på något nytt varje gång! Hög närvaro i butik är nyckeln till framgång. Med direktleveranser till butik och med ett plocklager i säljkonsulenternas bilar säkras snabba leveranser.

RETURRÄTT
Hos oss är du alltid trygg, med 100% returrätt kan du vara säker på att avdelningen hela tiden har de bäst säljande böckerna. Vi byter sortiment i samma takt som förlagens utgivning, minst en gång i månaden uppdateras topplistan, nyheter och backlist-sortimentet.